La llei de sostenibilitat de Formentera limitarà els vehicles de motor que transitaran per l'illa

El Govern ha presentat avui a la pitiüsa el text que persegueix frenar l'increment d'ocupació de les carreteres

El Govern de les Illes Balears ha anunciat aquest dimecres que la llei de sostenibilitat mediambiental i turística per a Formentera limitarà l'accés de vehicles de motor que transitaran l'illa. 

Formentera té una mitjana de 675 vehicles per cada 1.000 habitants, gairebé 200 més que la mitjana estatal, de 479 vehicles per cada 1.000 habitants. 

El Consell Insular de Formentera ha fet un estudi de trànsit que revela, entre altres coses, que el volum de vehicles censats, un terç dels quals són motocicletes, augmentà un 3,5% respecte del 2016. A més, l'any passat hi havia 800 motos de lloguer i 2.000 cotxes.

L'estudi reflecteix que des  del 2009 hi ha hagut un augment notori de trànsit, en concret a la carretera de Cala Saona, que és la zona amb més pressió de trànsit acumulada, amb una pujada del 26%. 

Entre els dies 3 i 15 d'agost de l'any passat es va registrar la màxima demanda a la xarxa viària de Formentera.

El Consell de Formentera va elevar el mes de desembre una proposta formal a l'Executiu perquè redacti una proposició de llei per enviar-la després al Parlament amb l'objectiu que s'aprovi “de manera immediata” i impedeixi que les carreteres de Formentera se saturin aquest estiu. El Govern té ultimat l'esborrany de la llei, que vol exposar públicament abans que sigui aprovada.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada pel conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha assistit a la presentació de l'esborrany d'avantprojecte de llei a la seu del Consell Insular de Formentera, on ha estat rebuda pel seu president, Jaume Ferrer. Està previst que a les 20.00 h el presenti també al Consell d'Entitats de Formentera.

Abans, la presidenta Armengol i el conseller Pons han assistit a la presentació del projecte d'habitatges de protecció oficial del carrer Xarg, número 15 d'Eivissa. La presidenta, que ha estat rebuda pel batle de la ciutat, Rafael Ruiz, ha visitat el solar.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF