Publicitat
Publicitat

300 ANYS DE LA CAPITANIA GENERAL

L’exèrcit desfila pel centre de Palma I l’omple de banderes espanyoles

El Govern només envia un director general a l’acte dels militars

L’exèrcit espanyol va omplir ahir de banderes espanyoles el carrer Palau Reial, al centre de Palma, i va protagonitzar una desfilada militar fins a l’Almudaina per celebrar el tricentenari de la Capitania General de Balears, una conseqüència del Decret de Nova Planta, en què, per dret de conquesta, les Illes Balears perdien les seves institucions centenàries. Precisament per això la presència de polítics progressistes hi fou més aviat escassa. No hi assistiren ni la presidenta, Francina Armengol; ni la presidenta del Parlament, Xelo Huertas; ni el president del Consell, Miquel Ensenyat; ni el batle de Palma, José Hila. El Govern balear només hi envià un director general.

Representants de formacions com MÉS ja havien avisat que no acudirien a la celebració, que acabarà avui amb un relleu especial de la guàrdia d’honor. Després de la desfilada militar, el comandant general de Balears, el general de divisió Fernando Aznar Ladrón de Guevara, va llegir un discurs al pati de l’Almudaina. Entre els assistents sí que s’hi va poder veure una nombrosa representació de polítics del PP, entre els quals destacava l’expresident del Govern i ara senador autonòmic, José Ramón Bauzá i l’expresidenta del Consell i ara diputada i consellera insular, Maria Salom. També hi era la delegada del govern espanyol, Teresa Palmer, i l’expresidenta del Parlament Marga Durá, a més d’altres diputats, senadors, consellers insulars i regidors. També hi havia diversos representants de Ciutadans.

En canvi, els representants progressistes evitaren la celebració. Només varen fer acte de presència a l’Almudaina el director general de Coordinació de la Conselleria de Presidència, Josep Claverol, en representació del Govern; el socialista Vicenç Thomàs, que representava el Parlament del qual és vicepresident; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Miquel Perelló (MÉS), en representació de Cort, i la número dos del PSIB, la diputada Bel Oliver. També hi era el president de l’Audiència Provincial, Antoni Terrassa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 19/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF