Els professors de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó exigeixen canvis a les proves PBAU

Els membres del departament de Geografia i Història de l’institut han expressat  disconformitat amb els resultats de les proves de l'examen d’Història d’Espanya

Els membres del departament de Geografia i Història de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó han expressat, mitjançant un comunicat, disconformitat amb els resultats de les proves de l'examen d’Història d’Espanya a les proves PBAU 2017-2018 de les Illes Balears. 

Segons han assegurat, "ja fa uns anys que aquesta matèria, lluny de provocar curiositat i ganes per conèixer bé i més la nostra història, provoca por i incertesa". Els membres del departament han explicat que el temari és exageradament extens i les tres hores setmanals per treballar-lo són del
tot insuficients. A més, han afegit que a aquest fet s'hi suma la manca d’empatia i facilitats per part de la coordinació de la UIB.

Els professors han demanat que el temari exigit es redueixi com ho fan a altres comunitats autònomes per així poder explicar amb temps i amb detall la història més recent del nostre territori.

Pel que fa a la correcció dels exàmens corresponents a aquesta matèria, els membres del departament han exigit que "els criteris de correcció siguin coherents amb la concreció de les preguntes que es fan" i que "se substitueixin els criteris de correcció orientatius per unes rúbriques detallades, que es facin públiques uns mesos abans de les PBAU i que, immediatament després de les proves, es publiquin les rúbriques de cada un dels exàmens amb els continguts concrets, de manera que estiguin disponibles en iniciar-se el període de reclamacions.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF