El Govern posa en marxa el Monitor Balear de l'Habitatge

L'observatori, de la mà de la Fundació Impulsa, pretén tenir dades detallades del mercat immobiliari d'aquí a un any

El Govern ha creat una unitat d'anàlisi del mercat immobiliari, el Monitor Balear de l'Habitatge (Mobha), que pretén disposar d'aquí a un any de dades detallades sobre els preus de l'habitatge a les Illes, tant de lloguer com de compravenda, per ajudar en la presa de decisions sobre polítiques que hi estan relacionades, segons ha informat l'agència Efe.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha anunciat aquest dimecres la posada en marxa de l'observatori de l'habitatge, una de les mesures previstes en els acords de Bellver, acompanyat pel director de la fundació Impulsa, Antoni Riera. Serà aquesta entitat la que desenvoluparà l'eina d'anàlisi. Segons ha informat l'Executiu, "la radiografia de la situació real dels preus de l'habitatge" suposarà que les Illes disposin per primera vegada de "dades públiques i objectives" del mercat immobiliari.

"Pretén ser un instrument d'àmbit autonòmic capaç de tenir una mirada sobre l'habitatge que inclogui tots els factors que el caracteritzen i aportar la informació i eines necessàries per avaluar i dissenyar les polítiques públiques d'habitatge a les Balears", ha explicat Pons. A més de tenir informació sobre els preus, el Mobha servirà per "identificar els aspectes demogràfics relatius a l'evolució de la població i les llars, i també a la mobilitat residencial".

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF