El Govern aprova el pagament de 6,9 milions per la carrera professional dels interins

Compleix, així, amb dues sentències que donen la raó als sindicats UGT i Simebal, i obliguen l'Executiu a pagar el complement al personal temporal

El Govern ha aprovat una despesa de 6,9 milions d'euros perquè el Servei de Salut pagui el 100% del complement de carrera professional al personal interí. Compleix així, amb dues sentències –una del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i l’altra del jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Palma– que donaven la raó als sindicats UGT i Simebal. 

Fins ara, el personal interí només cobra el 25% del complement, mentre que els fixos el cobraven sencer. Les sentències afirmen que correspon pagar la totalitat del complement perquè aquest fa referència a la condició de treball i que, per tant, la diferència entre les condicions dels treballadors interins i fixos no s'ajusta a dret. 

Aquestes dues sentències afecten un col·lectiu de professionals pertanyents a la categoria d’infermeria i un altre grup de facultatius especialistes d’àrea. Tot i que aquest pagament només afectarà les persones que han demandat, el  secretari general del sindicat a les Balears, Miguel Ángel Romero, explica que els interins que vulguin reclamar el 100% del complement podran demanar una extensió de la sentència. 

La sentència a favor de Simebal va sortir el març del 2019, i afecta 350 metges interins, que varen reclamar cobrar el mateix complement que els treballadors fixos a través del sindicat mèdic. La sentència inclou la retroactivitat des del gener del 2016 i els interessos meritats. D'altra banda, la instància judicial del Tribunal Suprem va ser emesa el 29 d'octubre del 2019 en resposta al sindicat en nom d'una desena d'interins.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF