El Govern accepta els ERTO per força major dels supermercats a zones turístiques

Ja se n'han aprovat 110 dels 142 presentats

El Govern de les Illes Balears accepta els Expedients de Regulació Temporal (ERTO) de força major dels supermercats de zones turístiques, ja que la paralització de l'activitat turística, derivada de l'estat d'alarma, ha suposat una aturada molt important en la seva demanda. Per ara, la Direcció General de Treball ja n'ha aprovat 110 dels 142 presentats, però continua revisant i tramitant la resta de sol·licituds, comunica el Govern en una nota.

Es tracta de negocis que, per la seva activitat de venda minorista de productes d'alimentació i begudes, no poden al·legar causes de força major per sol·licitar un ERTO, sinó que haurien de fer-ho per raons productives i, per tant, continuarien assumint les despeses de les cotitzacions a la Seguretat Social de la plantilla.

Amb aquesta decisió, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, considera que "s'evitarà la destrucció dels llocs de feina de moltes persones que treballen durant la temporada a les àrees turístiques" i també es protegeixen "els negocis que han vist la seva activitat greument afectada per l'aturada de la demanda turística", afegeix.

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF