El Govern presenta dilluns el Pla de Salut Mental al Parlament

Aquest document estima que a les Illes Balears hi ha 185.000 persones amb alguna malaltia mental, 5.000 de les quals tenen una patologia greu

Dilluns, el saló d'actes del Parlament acollirà una jornada de presentació del Pla Estratègic de Salut Mental. L'acte començarà a les 11.30 hores i es perllongarà fins a les 14.30, segons informa Efe.

Després de l'obertura de l'acte, intervindran la consellera de Salut, Patricia Gómez, i el coordinador de Salut Mental de les Balears, José Oriol  Lafau  Marchena, ha informat la cambra parlamentària en un comunicat.

S'hi projectarà el vídeo de la campanya institucional per combatre l'estigma social de les malalties mentals i, a més, hi intervindrà una tècnica de l'entitat 3 Salutmental .

Posteriorment està prevista la intervenció dels grups parlamentaris que ho estimin oportú i la resposta per part de la consellera de Salut.

El Pla estratègic de salut mental 2016-2022 que, si bé ja s'està desenvolupant, es va fer públic el passat 22 d'octubre, es pot consultar a la web del Govern. Aquest document calcula que a les Illes Balears hi ha 185.000 persones amb problemes de salut mental, 5.000 de les quals tenen una patologia greu. La majoria són dones. Aquests són els pacients als quals es destina aquest pla, coordinat per Oriol   Lafau, que va destacar en la presentació la "feina  conjunta" per  tirar  endavant una iniciativa "valenta" que s'atreveix amb reptes "com l'atenció específica a immigrants".

Segons aquest pla, u ns 39.700 infants i joves balears tenen algun trastorn de salut mental, 2.400 dels quals són greus.

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF