El Govern calcula que podrien venir fins a 3.000 turistes a les Balears la segona meitat de juny

Francina Armengol torna a reclamar que es permeti la mobilitat entre illes

El Govern preveu que podrien venir fins a 3.000 turistes internacionals a les Illes Balears en cas que es puguin dur a terme proves pilot la segona quinzena de juny. Així ho ha explicat aquest dimecres la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de la reunió de la Mesa del Diàleg Social al Consolat de Mar. "Podrien venir de 2.000 a 3.000 turistes com a màxim si hi ha proves pilot", ha dit Armengol, a més de recordar que aquesta possibilitat depèn del Ministeri de Sanitat i del restabliment de les connexions aèries i marítimes.

"Estam treballant per tancar un document i presentar-lo al govern espanyol", ha comentat Armengol. "Molts allotjaments ja s'han adaptat a les mesures de seguretat i podem començar a demostrar que som una destinació segura", ha afegit. La presidenta ha explicat que s'està treballant per establir "corredors segurs amb les quatre illes", tant des de Turisme com des de Mobilitat i Salut Pública.

Veïns de l'Arenal, contraris a un pla pilot a la Platja de Palma per dur-hi turistes

Pel que fa a la sol·licitud del Govern perquè Mallorca, Menorca i Eivissa passin amb Formentera a la fase 3 de la desescalada, Armengol ha indicat que "si en aquesta fase s'afegeix la mobilitat, hi han d'entrar totes". "Si no, els ciutadans de Formentera no es podrien moure", ha apuntat. La cap de l'Executiu ha reiterat que l'entrada en la fase 3 es farà sense l'obertura de l'oci nocturn i que bàsicament implicarà que els ciutadans de les Balears es puguin moure amb llibertat entre illes. "És una petició lògica perquè el nivell de contagis és el mateix", ha assenyalat.

El vicepresident de CAEB, Eduardo López, ha manifestat que és necessari que "l'activitat econòmica comenci de seguida", una vegada que "la pandèmia està sota control". Per la seva banda, el president del PIMEM, Jordi Mora, ha valorat positivament "tot el que sigui passar etapes amb seguretat". Per part dels sindicats, el secretari general de CCOO, José Luis García, ha recordat que cal que les empreses compleixin les normes de seguretat per no fer cap passa enrere en el control de la pandèmia.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF