Feministes en Acció vol recordar les víctimes mortals del masclisme dia 25 de cada mes de l'any

Exigeixen que “el Pacte d’Estat es compleixi i que les administracions s’hi impliquin i hi treballin"

Una popular consigna -“Ens volem vives”- i un missatge simbòlic -en terra, les sabates tacades de sang de les víctimes mortals de la violència masclista- han servit d’altaveu per al col·lectiu de Feministes en Acció, que aquest dilluns horabaixa ha organitzat una concentració a la plaça Espanya de Palma per visibilitzar “aquesta xacra social” més enllà del Dia internacional de la dona, el 8 de març, i el Dia per a l’eliminació de la violència de gènere, el 25 de novembre, amb paraules de la portaveu del grup, Elena Herrera. És la primera de les concentracions que el col·lectiu vol celebrar dia 25 de tots els mesos de l'any, en la qual han participat unes deu dones.

La mobilització té lloc només un dia després que un home assassinàs la seva parella a Madrid. És la denovena víctima mortal per aquesta causa, segons les dades de Feminicidio.net, que recull el col·lectiu en un comunicat. I “no hem d’oblidar que les Illes Balears som la comunitat autònoma amb més denúncies contra la violència de gènere”, afegeix la nota. En aquest sentit, l'organització exigeix que “el Pacte d’Estat es compleixi i que les administracions s’hi impliquin i hi treballin”, però també que la societat “assumeixi la lluita contra l’assassinat de dones”.

A la concentració hi han assistit diverses dones de l’àmbit polític, com la directora de l’Institut Balear de la Dona i candidata de MÉS per Mallorca al Senat, Rosa Cursach; la regidora de Seguretat Ciutadana de Palma, Angélica Pastor; i també la secretària de Política Social i Igualtat de CCOO, Eva Cerdeiriña.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF