Emaya duu a la Fiscalia una possible trama de falsificació de títols entre els seus aspirants

La direcció ha obert quatre expedients sancionadors a treballadors interins que optaven a entrar a les borses i proposaran al consell d'administració que siguin acomiadats

"Sospitam que hi ha una presumpta trama de corrupció. Són uns fets molt greus i serem implacables a l'hora de detectar totes les irregularitats", ha declarat aquest dimarts Imma Mayol, gerent d'Emaya. Mayol ha explicat que s'ha detectat una sèrie de documents falsos entre les candidatures dels aspirants a treballar a l'empresa pública. Concretament els responsables de Recursos Humans d'Emaya han detectat una titulació falsa de Formació de Grau Superior que es va aportar per a la borsa de treball d'oficials de 2ª d'Electricista. En aquesta borsa, on es podien presentar candidatures fins a dia 1 d'octubre, es van inscriure entre vint-i-cinc i trenta aspirants. Un d'ells ho va fer amb un títol fals, tal com va poder comprovar més tard la Conselleria d'Educació. En aquest cas Emaya ha obert a l'aspirant un expedient disciplinari com a falta molt greu.

 

El segon cas de presumpta falsificació documental ha estat encara més flagrant perquè es tracta de la falsificació de sis certificacions de català de nivell A2 per optar al concurs d'oposició de peó especialista de xarxes. D'aquests sis aspirants, tres eren treballadors temporals d'Emaya. En aquest cas Emaya també va sol·licitar a la Direcció General de Política Lingüística la veracitat d'aquests certificats i aquesta institució va comprovar que eren falsos. Aquestes sis persones han quedat excloses del concurs d'oposició i als tres treballadors interns se'ls ha obert un expedient disciplinari per falta greu i amb conseqüència d'acomiadament.

Segons ha explicat Imma Mayol, la decisió d'Emaya ha estat ferma i ha remès els quatre expedients sancionadors al consell d'administració perquè valori l'acomiadament d'aquestes quatre persones. Així mateix també ha denunciat el cas a la fiscalia que investigarà els fets i iniciarà la via penal per decidir si ho considera frau o falsificació de document oficial.

A més, la gerent d'Emaya ha explicat que davant les sospites d'aquesta possible trama de falsificació documental, es revisaran tots els documents presentats fins ara en els diferents processos de contractació.

"Lamentam molt aquests fets i com a empresa no ens cauran els anells, no ens tremolarà el pols, serem implacables", ha dit Mayol. D'altra banda, la gerent de l'empresa d'aigües ha dit que la part bona d'aquests fets és que s'ha comprovat que Emaya té els mecanismes suficients per detectar aquestes irregularitats, "una garantia que les contractacions es fan amb el màxim rigor", ha declarat.

Durant aquests tres anys i mig de legislatura Emaya ha obert cinc borses de treballadors en què s'han presentat unes quatre-centes persones i una altra de candidats interns que inclou cent treballadors.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF