Eivissa passa al nivell 4 i reforça les restriccions

Hauran de tancar bars i restaurants, gimnasos i spas, i també les grans superfícies

Eivissa passa a nivell 4 i tindrà les mateixes restriccions que Mallorca a partir de dimarts vespre. Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Patricia Gómez, durant la compareixença d'aquest diumenge. Ha dit que la IA14 a l'illa d'Evissa és de 439, mentre que la IA7 és de 341. De fet, supera la IA7 de Mallorca. Menorca, tot i que la seva evolució preocupa, es mantindrà en el nivell 3. 

Per això, a Eivissa hauran de tancar bars i restaurants, gimnasos i spas, i les grans superfícies (a Eivissa es considera gran superfície un establiment de més de 400 metres quadrats, mentre que a Mallorca són els de 700 metres quadrats) a partir de dimarts a les 00.00 h (la mesura afecta, directament, la jornada laboral de dimecres). Es permetrà a la restauració fer menjar per endur i repartir a domicili. Aquesta nova normativa serà  vigent 14 dies, fins al 26 de gener.

Prohibides les activitats relacionades amb Sant Antoni, Sant Sebastià i Sant Honorat

El petit comerç estarà obert fins a les 20.00 hores amb un aforament màxim del 30%. A  més, queda prohibida l'assistència de públic a qualsevol mena de competició esportiva, sigui de la categoria que sigui.  El toc de queda per a tots els ciutadans és de 22.00 a 6.00 hores.

Segons ha informat Pilar Costa en la seva compareixença, de moment no està previst suspendre l'activitat programada a Can  Misses  i s'estudia fer cribratges poblacionals, amb prioritat a Vila i Sant Antoni. Durant la reunió de Costa amb el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, també s'ha parlat amb els alcaldes dels diferents municipis d’Eivissa i amb els agents socials (CCOO, UGT, PIMEEF, CAEB i Federació Hotelera).  Entre les qüestions abordades, s'ha posat sobre la taula la concessió d'ajudes als sectors econòmics afectats.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF