L'ERO del Grup Juaneda afectarà 231 treballadors

UGT i CCOO consideren desproporcionat i injustificat" l'acomiadament

El Grup  Juaneda  ha informat aquest dijous, segons l'agència Efe, que la reducció de la plantilla suposarà l'acomiadament de 231 treballadors d'una plantilla de 1.149 i ha argumentat que l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) és "una necessitat per salvar l'activitat" de la companyia.

L'empresa sosté en un comunicat que l'ERO està justificat "per causes econòmiques i organitzatives" i assegura que ha presentat als  representants  dels treballadors informes jurídics, econòmics i experts independents sobre la situació economicofinancera actual. La companyia ha elaborat un "pla d'acompanyament social" dirigit a "minimitzar l'impacte de l'ERO" i ha avançat que també plantejarà "mesures efectives, com per exemple posar en contacte els treballadors afectats amb ofertes de feina d'altres empreses, amb orientació professional i amb formació per facilitar-los l'accés a aquestes ofertes".

UGT i CCOO consideren "desproporcionat"  l'acomiadament

Els sindicats UGT i CCOO consideren que l'ERO del Grup Juaneda no està justificat. UGT ha especificat en un comunicat que l'acomiadament del Grup  Juaneda   afectarà  124 treballadors de la policlínica Miramar, 93 de la clínica  Juaneda  i 14 a  JSP , tal com els ha detallat la mateixa companyia. UGT, però, considera "desproporcionat i injustificat" l'acomiadament d'un total de 231 persones i, per aquest motiu, proposarà  mobilitzacions  de protesta davant la "barbaritat" plantejada per l'empresa.

"Aquest nombre d'acomiadaments no ha estat acompanyat per cap llistat ni de persones ni de categories professionals", apunten, i expliquen que han fet constar "la necessitat d'aportar criteris de selecció no només econòmics, sinó també de funcionalitat i oportunitat". De moment, els serveis jurídics del sindicat ja han rebut instruccions per iniciar un estudi de la legalitat de l'ERO per defensar els drets dels treballadors. Els sindicats també realitzaran un procés d'informació i consulta amb el personal implicat. 

Així mateix, plantejaran al Govern de les Illes Balears "la impossibilitat i incompatibilitat que un grup que rep treball i finançament del sector públic dugui a terme aquest tipus d'actuacions". CCOO, per part seva, assenyala que els representants dels treballadors mantindran una reunió dilluns que ve per preparar una actuació unitària en les negociacions amb l'empresa, que comencen el 14 de novembre.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF