Satisfacció del col·lectiu de l'ensenyament de 0 a 3 anys arran de les primeres passes del Pacte per a l'educació

Aquest dimarts s'anomenaran els representants dels diferents equips i dia 7 de maig es farà oficial el decret que constituirà la comissió 

La reunió del Pacte per a l'educació de 0 a 3 anys ha acabat amb un seguit d'acords entre el Govern i els col·lectius implicats. Per una banda, s'ha constituït un grup de treball per elaborar el Pacte, i per una altra, s'ha establert un calendari per escollir els representants dels diferents equips que hi participaran.

El grup de treball reuneix representants que treballen en atenció primerenca; les assemblees de Mallorca, Menorca i Eivissa; la UIB; Unicef; la Federació de Pares i Mares; l'Associació d’Escoletes Infantils i el Col·legi Oficial de Pedagogia i Psicopedagogia de les Illes Balears.

 “Hem arribat a un acord inicial que necessitarà tres grans nivells de consens: institucional, educatiu i polític”, ha indicat Martí March, conseller d’Educació". Així ho han decidit a la reunió que ha encapçalat Francina Armengol, acompanyada pel conseller d’Educació i Universitat, Martí March, per posar en marxa el grup de treball del Pacte per a l’educació de 0 a 3 anys.

La convocatòria d’aquesta reunió és el resultat d’una altra trobada, duita a terme el passat mes de febrer, entre la presidenta Armengol i diferents representants d’associacions relacionades amb l'educació de 0 a 3 anys de Mallorca, Menorca i Eivissa. En aquella ocasió, es va acordar el compromís de la presidenta d’encapçalar el debat que ha de generar el futur Pacte per a l’educació de 0 a 3 anys, el qual ha de fer possible, en un futur, l’elaboració d’un pla d’actuació per millorar el sistema vigent en el primer cicle d’Educació Infantil tenint en compte la realitat pròpia de cada illa.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF