Arresten quatre alemanys a l'aeroport de Palma per una violació en grup

La Guàrdia Civil ha descartat totalment la implicació d'un dels detinguts, que ha quedat en llibertat

La Guàrdia Civil ha arrestat aquest dijous dematí quatre homes de nacionalitat alemanya a l'aeroport de Son Sant Joan de Palma quan estaven a punt de sortir del país, segons ha avançat el 'Diario de Mallorca' i ha pogut confirmar l'ARA Balears, hores després que una turista alemanya denunciàs que alguns d'ells l'havien violada. L'agressió sexual s'ha comès dijous a la matinada a un hotel de Cala Rajada. Un ginecòleg de l'hospital de Son Espases ho ha acreditat després d'explorar-la, segons el diari.

La víctima, que ha declarat aquest migdia davant els agents del cos policial, ha descartat totalment la implicació d'un dels quatre detinguts, que a l'horabaixa ha quedat en llibertat. Els altres tres homes continuen als calabossos de la Guàrdia Civil a Artà i podrien passar divendres dematí a disposició judicial, encara que el cos policial no ha pogut concretar si ho faran als jutjats de Palma o als de Manacor. Mentrestant, continuen investigant quina és la seva implicació exacta en els fets. 

Els presumptes violadors haurien insistit a mantenir relacions sexuals amb la víctima, però ella s'hi va negar, segons el 'Diario de Mallorca'. Tot i això, dos d'ells la violaren mentre els altres no haurien fet res per aturar-los. Immediatament després dels fets, ella va presentar-se a les dependències del cos policial i va interposar una denúncia. Tot just unes hores més tard, aquest dijous dematí, els agents han arrestat els sospitosos a l'aeroport de Palma quan es disposaven a embarcar a un avió. 

Les denúncies per delictes sexuals es disparen un 40% a les Balears

El Ministeri d'Interior ha registrat durant el primer trimestre d'enguany un increment del 40% de les denúncies per delictes sexuals a les Illes Balears en relació amb el mateix període del 2018. I plou sobre banyat, perquè el total de denúncies per delictes sexuals ja va créixer un 13% durant l'any passat (se'n varen presentar 584, 67 més que el 2017). L'any passat, sobretot, varen augmentar les agressions sexuals: es varen disparar un 46%, de 50 varen passar a 73. 

Durant el primer trimestre de l'any s'han presentat deu denúncies per agressió sexual amb penetració, tres més que en el primer trimestre de l'any passat, i 137 denúncies més per altres delictes relacionats amb la llibertat sexual –que inclouen els abusos–, 39 més que en el mateix període del 2018. 

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF