El Consell duplica en tres anys la inversió al Fons Mallorquí de Solidaritat i disposa de 1.250.000 euros

El vicepresident del Fons, Jesús Jurado, i la gerent, Antònia Rosselló, han viatjat a la zona del Rif del Marroc, on actualment hi ha 6 projectes en marxa

La partida que el Consell de Mallorca destina al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació ha augmentat enguany fins a 1.250.000€, duplicant el pressupost que va trobar l'equip de govern l'any 2015. 

L'augment ha permès al Fons tenir més recursos i ampliar el seu camp d'acció.  En aquest moment, es focalitzen esforços a l'àrea mediterrània, amb accions i projectes relacionats amb persones refugiades i amb el desenvolupament a les àrees del nord d'Àfrica i de l'Àfrica subsahariana, a més dels projectes ja iniciats en altres indrets.

Per aquest motiu, el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència i vicepresident del Fons, Jesús Jurado, i la gerent del Fons, Antònia Rosselló, varen viatjar a la zona del Rif del Marroc, on actualment hi ha 6 projectes que es financen des dels Fons Mallorquí amb més de 200.000 euros anuals.

El viatge va servir, a més, per contactar amb entitats i institucions i conèixer de primera mà les necessitats de la zona. Els projectes que es varen visitar tenen a veure amb la sensibilització dels drets de la dona i la capacitació i formació de les dones perquè puguin tenir una independència econòmica; la gestió dels residus i el reciclatge, i el foment d'economia social i local amb artesania i patrimoni.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF