La llum torna a Menorca després de més de dos dies d'apagada elèctrica

El subministrament elèctric es va restablint de manera gradual a tota l'illa

La llum torna a Menorca després de més de dos dies d'apagada elèctrica. E l Consell de Menorca va explicar aquest dimarts en la compareixença de la presidenta del Consell, els consellers d'Hisenda i Territori i els representants d'Endesa i  REE  que l'illa recuperaria l'electricitat progressivament.

Segons va informar  Red  Eléctrica, pocs minuts abans de les 18 h del dimarts es va restablir de manera definitiva la línia de Dragonera-Mercadal i es continua  treballant per a la reparació de la línia Ciutadella-Dragonera. Per tal que tots els menorquins puguin recuperar l'electricitat, 48 hores després del cap de fibló, s'han instal·lat fins a 58 grups electrògens en punts estratègics dels municipis afectats.

La presidenta del Consell de Menorca,  Susana  Mora, va assegurar que "la xarxa elèctrica està garantida a hores d'ara a Menorca". També va voler agrair tant als ciutadans com a totes les entitats que han participat  en la  recuperació de l'illa "l'esforç i la dedicació desinteressada". Mora ha destacat que, tot i haver recuperat l'electricitat, la situació actual encara és una mica "precària" i va demanar  als menorquins  que "facin un consum responsable per evitar mals majors".

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF