Ciutadella continua commocionada pel suïcidi d’un jove

Divendres 27 d’abril Ciutadella es despertava amb la notícia del suïcidi d’un jove a punt de fer quinze anys

Divendres 27 d’abril Ciutadella es despertava amb la notícia del suïcidi d’un jove a punt de fer quinze anys. L’alarma sonà tot d’una, pareixia una víctima de bullying.

En aquesta línia continua treballant encara la Policia Nacional, que obrí diligències perquè hi va detectar indicis d’assetjament escolar. Les primeres hores són especialment complicades i els policies especialitzats en menors també es varen implicar en l’operatiu. Aquesta setmana s’ha continuat recollint informació i preguntant a diverses persones que podrien aportar novetats per resoldre una primera fase d’investigació. A més, la Policia recorda la importància, en aquest àmbit, de la col·laboració ciutadana i la responsabilitat de la societat per afrontar aquest tipus de casos. Amb tot, confirmar i provar aquesta hipòtesi és l’escenari més complicat, per les dificultats que comporta.

L’al·lot cursava tercer de Secundària a l’Institut Maria Àngels Cardona. Consultats per un periodista de l’ARA Balears, alguns alumnes reconegueren que “hi havia companys que el molestaven”.

Manifestació el 2 de maig

Dimecres, la societat menorquina va sortir al carrer per dir prou a l’assetjament escolar, convocada per la plataforma Stop Bullying Menorca. Unes 350 persones acudiren a la plaça del Born de Ciutadella, tot coincidint amb el Dia internacional contra l’assetjament escolar. Entre els manifestants, hi havia un gran nombre de pares, mares i alumnes.

Qui no ha fet cap manifestació sobre aquest tema és la Conselleria d’Educació, que manté el silenci per la manca de confirmació que aquest sigui un cas d’assetjament escolar. La directora de Convivèxit, Marta Escoda, corrobora que no en sabien res.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF