El castell de Bellver acull la nit dels Perseids

L'Institut Mallorquí de Ciències de l'Espai hi organitzarà diverses activitats durant la nit

L'espectacle de la pluja dels Perseids, popularment coneguts com estels fugissers, es podrà gaudir el pròxim dissabte al castell de Bellver. L'Institut Mallorquí de Ciències de l'Espai durà a terme diverses activitats relacionades amb l'astronomia.

El president de l'IMCE, Lluc Mas, ha explicat que els Perseids, també coneguts com les llàgrimes de Sant Llorenç, són una pluja de meteors que es deixa veure al cel entre el 16 de juliol i el 24 d'agost, amb més intensitat entre l'11 i el 13 d'agost.

El programa de les activitats començarà a partir de les 20 hores i s'allargarà fins a les dues de la matinada. Els assistents que hi participin podran gaudir de la nit dels Perseids gràcies al planetari mòbil que s'instal·larà a la capella de Sant Marc, del castell.

Segons ha assenyalat Mas, també es podran observar els planetes de Mercuri, Mart, Venus i Júpiter. A més, ha apuntat que abans del començament de les activitats hi haurà una petita conferència per introduir el fenomen dels Perseids.

L'entrada és gratuïta per als menors de catorze anys i el preu per als adults és de 9 euros. Les places són limitades, ja que la capacitat màxima del recinte és d'aproximadament 250 persones.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF