HI VENS O HI VAS?

Bar Prohens, posem per cas un bon cafè de poble

Les tapes del divendres vespre, els variats del diumenge i els caragols del dimecres s’han convertit en referents a Llucmajor i voltants

Els bars de poble solen tenir això: sembla que tot estigui igual que sempre, encara que subtilment puguin estar en continuada reinvenció. És el cas del bar Prohens de Llucmajor, un bon cafè que, amb una discreció notable, fa honor al fet que el millor és allò de tota la vida si es té en compte que la vida canvia contínuament.

Amb Montserrat Cantallops i Xisca Barceló al capdavant del Prohens des de fa quasi trenta anys -pocs dies després de casar-se agafaren el relleu dels pares d’ell-, manté la barra, les altes columnes, les parets mig enrajolades, les portes i la porxada heretades. Té tot allò d’aquests negocis familiars: la confiança en els veïns i la dels veïns, el tracte cordial, l’adaptació als hàbits i dinàmiques del poble i de la pròpia família, i una oferta gastronòmica del tot casolana que, no per reduïda, deixa de ser ben remarcable. La seva és de les de passar-hi gust.

I té, el bar Prohens, el millor del que pot oferir un cafè de poble: llonguets per a un bon berenar; els variats més genuïns -ensalada russa, calamars, pica-pica, sípia, croquetes, pilotetes...-; això, el divendres i el diumenge al matí, quan hi ha mercat a plaça. Caragols el dimecres migdia i, atenció, unes tapes, els ara dits montaditos, el divendres vespre, que, per originals i boníssims, han fet d’aquest bar de plaça un referent a Llucmajor i voltants (de bacallà, de formatge de cabra amb foie, de llagostí amb carabassó i bacó, de formatge farcit de codony i de gall amb ceba, entre d’altres). En Montserrat no es cansa de dir-ho i els habituals ho saben: na Xisca és l’ànima de l’oferta gastronòmica. En Montserrat ho és del bon cafè. A més, tenen tots els diaris, així que la seva terrassa damunt plaça esdevé un lloc excel·lent per informar-se del que passa pel món i a la vila. u

PLAÇA D’ESPANYA, 15 (LLUCMAJOR)

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF