El govern espanyol estudiarà la moratòria de lloguers proposada per les Balears

El Govern també reclama que s'aturi l'activitat en la construcció

El Govern balear ha demanat a Madrid una moratòria en el pagament dels lloguers per les persones que tinguin dificultats econòmiques a causa de la crisi del coronavirus, amb compensacions per als propietaris dels habitatges. Així ho ha plantejat aquest dimarts el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, al ministre de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, durant una reunió amb tots els consellers autonòmics.

Pons ha considerat que calen mesures específiques per al lloguer, més encara després que l'Estat hagi regulat una moratòria en el pagament de les hipoteques. "Hem demanat mesures específiques per a qui tingui dificultats per pagar el lloguer", ha explicat el conseller després de la reunió. Segons ha assenyalat Pons, Ábalos s'ha compromès que el proper Consell de Ministres ordinari, dimarts que ve, prengui decisions respecte d'aquest tema.

En la mateixa reunió, Pons ha reclamat que el sector de la construcció aturi la seva activitat per garanties sanitàries. "El ministre no s'ha tancat a la proposta, però ha indicat que caldrà veure'n la incidència del coronavirus. De moment, és favorable a mantenir determinats sectors productius estratègics", ha comentat el conseller balear, qui ha recordat que el Govern havia definit prèviament amb el sector unes normes que "garanteixin la seguretat laboral i sanitària" dels treballadors del sector, si Madrid finalment no en suspèn l'activitat.

La crisi del coronavirus afectarà centenars de milers de treballadors a les Illes

D'altra banda, Pons també ha plantejat mesures pel que fa a la connectivitat aèria i marítima. El conseller ha destacat la necessitat que es compleixin les connexions mínimes garantides a les Balears. També ha demanat l'exempció de les taxes portuàries per les navilieres que operen a les Balears i per les companyies aèries amb destinació a les Illes. A més, el Govern també ha posat sobre la taula la possibilitat de refinançar els deutes del sector.  

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF