Societat 19/10/2023

700 persones omplen Cort per demanar que s’aturi l’agressió d’Israel

Convocades pel col·lectiu iutadans per Palestina, demanen a la comunitat internacional que intervingui contra el que consideren no una guerra, sinó un genocidi

1 min
La concrentració va tenir lloc a la plaça de Cort

Palma"No és una guerra, és un genocidi", o "l'únic terrorista és l'estat sionista" són algunes de les consignes que han cridat aquest dimecres vespre les més de 700 persones que han omplert la plaça de Cort de Palma per mostrar el seu suport al poble palestí, que a hores d'ara pateix una important agressió per part d'Israel. Convocats pel col·lectiu Ciutadans per Palestina-Mallorca, una organització que no va dubtar a rebutjar amb molta duresa la resposta d'Israel a l'atac de Hamàs, els ciutadans han exhibit un gran nombre de cartells principalment solidaritzant-se amb les víctimes dels bombardejos d'Israel i mostrant el seu rebuig "al sionisme imperialista que perpetua el genocidi de l'Estat d'Israel d'ençà de la seva creació el 1948", en paraules dels organitzadors.

Els assistents han aconseguit omplir completament la plaça de Cort i han recordat la "vulnerabilitat del poble palestí, que no té ni mitjans ni capacitat per defensar-se", com explicava a l'ARA Balears Joana Mestre, una de les manifestants. "Visca Palestina lliure", han cridat també un grup de joves portadors de banderes i cartells.

Els assistents han llegit també un manifest en el qual es recordava que "Gaza i Cisjordània representen les zones més densament poblades a causa de la pressió que exerceix Israel per arraconar-los. El registre de palestins tancats en aquest apartheid sionista és de dos milions de persones".

Entre les proclames dels manifestants també s'han sentit crits lamentant la "complicitat" de l'estat espanyol i de la Unió Europea, ja que segons els assistents la capacitat militar d'Israel i l'acorralament dels palestins fa que tot plegat sigui un conflicte desigual davant el qual la comunitat internacional no és capaç d'actuar.

stats