Societat 23/05/2023

"Cada cinc nines una botella gratis", la festa a Palma que l'Ajuntament ha prohibit

La publicitat de l'esdeveniment "cosificava i comercialitzava les dones"

ARA Balears
1 min
WhatsApp Image 2022 11 02 at 10.47.15 AM

PalmaL'Ajuntament de Palma va aturar una festa en la qual la publicitat cosificava i comercialitzava les dones. Amb l'eslògan "Cada cinc nines una botella gratis" feien servir les dones com a reclam publicitari i, a més, incitaven al consum de begudes alcohòliques entre els menors.

L'àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+ de Cort va rebre una denúncia sobre aquesta festa i va iniciar els tràmits per prohibir-la amb la col·laboració de les àrees de Policia Local i Turisme, Sanitat i Consum. L'esdeveniment s’havia de celebrar el passat divendres dia 19 a una sala de festes del polígon de Son Castelló, però l'actuació de l'Ajuntament va permetre cancel·lar-la i així lluitar contra la cosificació i comercialització de les dones i la incitació al consum de begudes alcohòliques entre els menors d'edat.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament han recordat que està totalment prohibida com ho està la venda a menors de 18 anys i que el concepte "nines" en la publicitat intentava adreçar-se a menors. Amb tot això, el Consistori va prohibir la celebració de la festa, però no ha especificat si l'empresa organitzadora d'aquest esdeveniment serà sancionada.

stats