Societat 29/06/2021

Uns 300 agents engreixaran les plantilles de Policia Nacional i Guàrdia Civil de les Illes enguany

La delegada del govern espanyol, Aina Calvo, ha anunciat que "el grup de reforçament d'antiavalots ja és a Mallorca" per fer front a la temporada d’estiu

2 min
Imatge d'una de les actuacions de la Guàrdia Civil durant aquest cap de setmana.

PalmaLa delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo, ha anunciat aquest dimarts que les plantilles de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional de l'Arxipèlag tindran 300 agents més aquest estiu per fer front a la temporada turística. Així ho ha comunicat després de la reunió extraordinària del Centre de Comandament Operatiu Integral del Platerbal (CECOPI), en què també han participat la consellera del Govern Mercedes Garrido i el president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears, Toni Salas.

Calvo ha puntualitzat que "el grup de reforçament d'antiavalots de la Guàrdia Civil ja és a Mallorca aquests dies" i que, a més, s'espera que arribin membres de la policia italiana, anglesa i alemanya, després que l'any passat no vinguessin. Pel que fa als 300 efectius de la Península que han d'arribar, la delegada del govern espanyol a les Illes Balears ha puntualitzat que és una xifra que encaixa amb les de les temporades turístiques anteriors a la pandèmia, és a dir, amb la d'una "temporada a l'ús". Si bé la previsió és que "hi hagi menys turistes, hi ha més riscos", derivats de la pandèmia.

Pel que fa a les policies locals, Toni Salas ha afirmat que "una de les previsions ara és revisar-ne les mancances i mirar d'incrementar les plantilles". El president de la FELIB veu "una via de diàleg" per solucionar aquesta manca de serveis "per donar seguretat a la població". "300 efectius són molt benvinguts, però tant de bo puguin ser el doble o el triple", ha matisat. Sobre això, Calvo ha assegurat que reclamarà més agents, a banda dels que ja ha anunciat que arribaran, però no s'ha pogut comprometre que la seva petició es faci realitat.

Passes per atallar el macrobrot

Com a conclusió de la reunió d'avui, la consellera Mercedes Garrido ha anunciat que dimecres convocaran un comitè tècnic assessor del Platerbal, en què participaran totes les policies, cossos d'inspecció del Govern, la Direcció General de Turisme i la Direcció General de Salut del Govern. La intenció és "fer efectiva la coordinació" i "posar els efectius que calguin a disposició de la lluita contra aquest turisme d'excessos", ha manifestat la membre del Govern.

Aquesta reunió extraordinària del CECOPI s'ha convocat arran dels macrobrots de covid-19 detectats pels viatges d'estudis d'alumnes de la Península. Cal recordar que ja s’acumulen 1.167 positius i que hi ha estudiants de vuit comunitats autònomes. A més, hi ha 4.796 persones considerades contactes estrets en quarantena preventiva, i se'ls estan fent proves diagnòstiques per saber si també estan contagiades, segons ha informat aquest dilluns el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CAES), Fernando Simón.

stats