Sinistralitat
Societat 10/01/2023

25 morts en accidents de trànsit a les Illes el 2022: la xifra més baixa de la darrera dècada

El nombre de ferits greus augmenta, amb 179 víctimes

2 min
Bombers de Mallorca que han intervengut en el rescat del cos de la dona que ha mort avui en l'accident de trànsit a la carretera Campos-Felanitx.

PalmaUn total de 25 persones van perdre la vida l'any passat a les Balears en accidents de trànsit. La xifra es redueix un 28,5% respecte de la de 2021 (deu morts menys) i és el registre més baix de la darrera dècada, juntament amb la de 2019, segons ha informat la DGT. Per contra, el nombre de ferits greus en sinistres de circulació va remuntar en 12 persones més en l'últim exercici, fins a situar-se en un total de 179 hospitalitzats. Amb tot, el 2022 van circular a les Illes gairebé 1,2 milions de vehicles, un 3% més que abans de la pandèmia.

La DGT ha assenyalat que un 32% de les morts corresponen a conductors, i un percentatge molt similar, un 28%, a motoristes. En dos de cada deu casos es tracta de passatgers del vehicle sinistrat, i un 8% són ciclistes, mentre que els vianants representen un 4% d'aquesta estadística.

Per tipus de via, les carreteres convencionals continuen comptabilitzant el major nombre de morts. Gairebé la meitat dels sinistres del darrer any es van donar per un xoc frontal. El perfil predominant entre les víctimes va ser el d'un home menor de 24 anys. A més, un 70% dels accidents van tenir lloc durant el cap de setmana.

La mortalitat també es va reduir entre els motoristes i els vianants. Per contra, dos ciclistes van perdre la vida, després d'un 2021 en el qual no s'havia registrat cap víctima mortal entre aquest col·lectiu.

La directora de la DGT a les Balears, Francisca Ramis, considera que, encara que les xifres corroboren un descens de la mortalitat, la seva incidència continua sent elevada. "La majoria dels accidents es poden evitar i hem de treballar en aquesta direcció", recalca Ramis, que afegeix que l'ús dels accessoris de seguretat indicats, com les peces reflectores, redueix significativament els accidents.

stats