Societat 26/03/2020

Balears arriba als 660 contagiats per coronavirus i ja suma 22 morts

En un dia se n'han comptat 98 casos nous a les Illes i han perdut la vida tres persones més

Ara Balears
2 min
Imatge d'una ambulància a l'Hospital de Son Espases.

PalmaEl Ministeri de Sanitat ha comptabilitzat fins aquest dijous 660 casos de persones infectades per coronavirus a les Illes Balears, 98 més que aquest dimecres. Segons el Ministeri, a les Balears s'han recuperat un total de 39 persones. El portaveu del Comitè de Gestió del coronavirus, Francesc Albertí, ha informat en roda de premsa que en total hi ha 65 persones que estan a l'UCI, dels quals 48 es troben a Mallorca.

A més, també ha informat que tres persones que havien donat positiu per SARS-CoV-2 varen morir aquest dimecres a Mallorca. En total, són 22. Els tres darrers casos són una dona de més de 80 anys amb malalties prèvies que estava a l'Hospital Universitari Son Llàtzer; un home de prop de 65 anys amb una patologia oncològica prèvia que estava a l'Hospital Universitari Son Espases i una dona de gairebé 90 anys, també amb patologies prèvies, que estava ingressada a la clínica Palmaplanas.

Del total de contagiats a les Illes, ha destacat que hi ha un total de 101 sanitaris que estan infectats, una xifra que suposa un 0,8% del total de personal que està de servei. Albertí ha assegurat que aquest cap de setmana es podrien arribar als 1.000 casos positius i que encara estem en fase d'expansió dels casos. Per analitzar les xifres s'haurà d'esperar a la setmana que ve, quan ja farà 15 dies que s'està en confinament. Tot i això, ha dit que el fet que hagi crescut el nombre d'altres és una bona notícia. "Aquesta setmana i la que ve, són claus".

El portaveu ha informat que s'aniran fent proves a tots els usuaris de les residències de forma progressiva, "ja que va ser una decisió que es va prendre ahir", i que el material sanitari s'està repartint entre les illes entre aquest dimecres i aquest dijous depenent de les necessitats. Respecte als tests ràpids, Albertí ha reconegut que encara no han arribat a l'Arxipèlag.

També ha recordat que hi ha noves unitats de COVID Express per fer una recollida ràpida de mostres i per realitzar les proves pel coronavirus. Aquestes unitats, que depenen d'Atenció Primària de Mallorca, s'han ubicat a Establiments, s'Indioteria i el Pilari i estan dirigides a professionals sanitaris, sociosanitaris, i personal especial, com la policia.

Dades estatals

A escala estatal, el Ministeri de Sanitat ha elevat fins a 56.188 els casos de coronavirus i fins a 4.089 les morts. Tot i que el nombre de casos i de víctimes mortals continua augmentant, aquestes últimes 24 hores han mort menys persones que en l'últim balanç fet públic aquest dimecres. Així, mentre que entre dimarts i dimecres varen morir un total de 783 persones, aquest dijous el Ministeri de Sanitat n'ha comptabilitzat 655. De fet, és la primera vegada els últims deu dies que el nombre de morts disminueix respecte de les dades del dia anterior.

stats