Societat 06/03/2022

Unes 2.500 persones corren per la visibilització de l’esport femení a la V Cursa Popular Palmadona

Enguany, com a novetat, l’IME ha incorporat la I Cursa Infantil Palmadona

ARA Balears
2 min
Un dels moments de la cursa.

PalmaUnes 2.500 persones han participat aquest diumenge en la V Cursa Popular Palmadona, una prova urbana, gratuïta i no competitiva que organitza l’Institut Municipal de l’Esport (IME) amb l'objectiu d’homenatjar i visibilitzar l'important paper que desenvolupa la dona a l'esport.

Segons han informat en un comunicat, a les 11.30 h les padrines de la cursa, Mari Carmen Soler i Maria Rossich, han donat la benvinguda a totes les persones participants i han llançat un missatge per posar en valor el paper de la dona en el món de l’esport i a l’activitat física. A continuació, ha començat l’escalfament general previ a càrrec de Maria Rossich.

El batle de Palma, José Hila, ha donat el tret de sortida a les 12 h a l’arc situat a la plaça de la Porta Pintada en direcció al carrer dels Oms. El tall de cinta l'ha protagonitzat Mari Carmen Soler, acompanyada pel regidor d’Esports, Francisco Ducrós, i el gerent de Mercapalma, Jeroni Barbón.

En total els participants han fet un circuit urbà de tres o de sis quilòmetres pel centre de Palma. La cursa ha transcorregut per diferents carrers del centre: des de la plaça d'Espanya ha passat pel carrer dels Oms, la Rambla, el passeig del Born, la plaça de la Reina, el carrer del Conqueridor, la plaça de Cort, la plaça Major, el carrer de Sant Miquel i la plaça de la Porta Pintada, fins a arribar de nou a la plaça d'Espanya.

Tots els participants de la cursa han rebut una camiseta commemorativa de l’esdeveniment i una medalla de finisher per premiar l’esforç, la participació i la força d’arribar a la meta. Mercapalma també ha oferit fruita a tots els corredors.

500 infants de 0 a 12 anys participen en la I Cursa Infantil Palmadona

Enguany, com a novetat, l’IME ha incorporat la I Cursa Infantil Palmadona, una prova gratuïta i no competitiva que ha començat a les 9.30 h a la plaça d’Espanya amb l’escalfament a càrrec de l’Escola Municipal d’Atletisme, un preàmbul de la cursa popular en què han participat 500 infants de zero a dotze anys.

Els participants fins a cinc anys han fet el circuit acompanyats pels pares i han cobert diferents distàncies en un recorregut preparat pel carrer de Sant Miquel segons les seves categories: els de 0 a 3 anys han recorregut una distància de 200 metres i els participants de 4 i 5 anys han corregut 400 metres. Els de 6 i 7 anys han cobert la distància de 600 metres i a partir de 8 anys han participat en la prova de 800 metres.

stats