Societat 24/08/2023

11 escoletes demanen afegir-se a la Xarxa Complementària per poder ser gratuïtes

Si s'accepten les incorporacions, es podran incrementar entre 250 i 300 el nombre de places per al pròxim curs

1 min
Una escoleta en una imatge d'arxiu.

PalmaLa gratuïtat de l’educació 0-3 serà una realitat a partir del mes de setembre. “Aquest és el compromís”, ha assegurat el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, aquest dijous en declaracions als mitjans. Vera també ha informat que, en el marc del període extraordinari perquè les escoletes privades poguessin demanar adherir-se a la Xarxa Complementària, 11 centres han sol·licitat inlcoure-s'hi. “Permetrà incrementar entre 250 i 300 el nombre de places a escoletes per al pròxim curs”, ha assegurat el conseller.

La setmana vinent, ha dit Vera,  “segurament” s’aprovarà la normativa i es posarà en marxa tota la maquinària administrativa perquè el temps que passi entre el començament del curs i el moment en què l’administració pugui abonar les subvencions sigui el menor possible. “Veurem com podem reduir el termini”, ha afegit.

Incorporació excepcional

Vera ha recordat que la Conselleria d’Educació només té potestat per regular els centres educatius (escoletes), mentre que els assistencials (guarderies) queden en mans dels reglaments dels consells. Així mateix, hi ha en marxa un procés de conversió de centres assistencials en educatius. “Tenim expedients oberts i hi ha moltes guarderies que estan fent obres per adaptar-se als requisits”, ha explicat el conseller. “Una vegada els tècnics puguin acreditar que els compleixen, es podran incorporar, de manera excepcional, a la gratuïtat”, ha afegit.

stats