Neurologia
Societat 08/03/2024

Una de cada 100 persones pateix un ictus anualment a les Balears

És una de les dades extretes de la I Jornada d'Estratègies en Salut Cardiovascular i Ictus organitzada per la Direcció General de Prestacions

ARA Balears
2 min
Son Espases

PalmaLes Balears comptabilitzen cada any una mitjana de 2.100 casos d'ictus, prop de 350 dels quals acaben en defunció. És una de les dades extretes de la I Jornada d'Estratègies en Salut Cardiovascular i Ictus organitzada per la Direcció General de Prestacions, Farmàcia i Consum, i que s'ha fet aquest divendres a l'Hospital Universitari Son Espases.

Segons ha informat la Conselleria de Salut en una nota de premsa, la jornada, emmarcada en les activitats de difusió i formació de les estratègies de salut, s'ha dissenyat cercant els espais comuns entre les dues estratègies, com són la prevenció i promoció i les patologies cardíaques relacionades amb l'ictus. L'objectiu és caminar cap a una perspectiva integral de l'atenció, centrada en la persona, que consideri tots els factors implicats en la salut cardiovascular i cerebral, des dels determinants socials, en particular el gènere, fins a l'educació de la salut dels pacients i la capacitació del personal sanitari, passant per la necessitat de millorar el diagnòstic precoç, juntament amb la importància de la prevenció i la rehabilitació.

La consellera de Salut, Manuela García, ha agraït als organitzadors, societats científiques, ponents i més de 300 professionals que han participat en la jornada la seva presència i implicació en la investigació d'estratègies comunes en tots els nivells assistencials. Es tracta d'un esdeveniment tècnic en el qual s'analitzen temes relacionats amb la salut cardiovascular i neuronal des de dues perspectives diferents, la prevenció i l'abordatge assistencial.

Les ponències programades aborden temes com la promoció i la prevenció de la salut, la pràctica d'exercici, la dieta i uns hàbits de vida saludables per a la prevenció d'aquestes malalties, i ofereixen una sèrie de ponències relacionades amb les malalties cardíaques i l'ictus. Es dirigeix principalment als professionals de les especialitats implicades en totes dues estratègies d'atenció primària i hospitalària i a altres professionals que puguin estar interessats en la formació continuada sobre les malalties cardiovasculars i neuronals, així com també a pacients i cuidadors.

stats