Salut i nutrició 15/05/2020

Mor a Menorca el turista de l'Imserso amb coronavirus després de 67 dies a l'UCI

Fou el segon cas positiu a l'illa

Ivan Martin
1 min
El turista va ser atès al Canal Salat de Ciutadella presentant simptomatologia lleu.

MaóUn turista de l'Imserso és la tretzena mort per covid-19 a Menorca. Tot i que l'IB-Salut l'ha confirmat aquest divendres, la defunció de l'home de 71 anys no ha estat comptabilitzada pel Ministeri de Sanitat en el balanç de dades fet públic avui. Fou el segon cas positiu per coronavirus a l'illa i ha estat ingressat 67 dies a la Unitat de Cures Intensives de l'hospital Mateu Orfila de Maó.

L'home arribà a Menorca procedent d'Alcorcón (Madrid) per gaudir d'uns dies de vacances. El seu grup s'allotjà a l'hotel Almirante Farragut de Ciutadella i després de trobar-se malament va anar acompanyat d'una dona al centre de salut del Canal Salat. En veure els símptomes que presentava se li va fer l'anàlisi que confirmà el positiu i varen ingressar tots dos al Mateu Orfila. El cas propicià que s'activàs el protocol de vigilància activa a diversos membres del personal del Canal Salat que varen estar en contacte amb el turista.

D'altra banda, Menorca suma el seu vuitè dia consecutiu sense nous contagis. Es mantenen sis casos actius, quatre dels quals són a l'UCI i un en vigilància per l'UVAC, a més d'un professional sanitari afectat.

stats