Societat 31/03/2020

Un home de 68 anys amb patologies prèvies, primer mort per coronavirus a Menorca

L'illa suma cinc casos nous i acumula un total de 62 positius

Ivan Martin
1 min
El Covid-19 ha causat la primera víctima a Menorca, hospitalitzada des del passat 23 de març.

MaóUn home de 68 anys és el primer mort per coronavirus a Menorca, segons ha anunciat la directora mèdica de l’hospital Mateu Orfila de Maó, Tamara Contreras. Es tracta d’un pacient que ingressà al centre hospitalari el passat 23 de març amb patologies prèvies. Contreras ha lamentat el tràgic desenllaç: “El pacient ha mort aquesta passada matinada i ara tots els esforços se centren en la recuperació de les vuit persones que tenim a planta i les nou que hi ha a la Unitat de Cures Intensives”.

Menorca suma un total de 62 persones que han donat positiu per coronavirus, cinc nous casos respecte de la jornada d’aquest dilluns. Tot i que ahir només es va registrar un contagiat, el ritme de propagació s’ha disparat. A les 17 persones de l’hospital Mateu Orfila, cal sumar-hi la vigilància domiciliària de 32 pacients per part de les UVAC. Les altes a l’illa s’eleven a 12, però un capítol que preocupa especialment són els professionals de la sanitat contagiats, perquè sumen un total d’11 casos, un menys que ahir.

El principal focus d’atenció continua sent la residència geriàtrica del Mercadal, on hi ha una dotzena d’interns amb covid-19. La Guàrdia Civil manté un ampli operatiu per donar suport a les persones majors i, a banda de desinfectar l’espai i transportar els medicaments necessaris, s’ocupen cada dia de traslladar la roba personal i de les habitacions a la bugaderia. Cal recordar que l’empresa que gestiona l’equipament havia anunciat per a aquest dimecres l’arribada de tests ràpids procedents de Barcelona. Aquests aparells haurien de dictaminar si la vintena de persones que treballen de manera directa o indirecta al geriàtric han estat contagiades.

stats