Salut i nutrició 23/01/2020

Les Kellys de Menorca varen netejar l'any 2018 una mitjana de 15 habitacions i 40 llits

Les cambreres de pis de l’illa treballen 42 hores setmanals, dues hores més que a la resta de les Balears

Ivan Martin
1 min
Els fons de l'Impost del Turisme Sostenible han servit per a l'elaboració del document sobre les Kellys.

MaóLes Kellys de Menorca varen netejar l’any 2018 una mitjana diària de 15 habitacions i 40 llits, segons el programa d’intervenció d’atenció primària per millorar la qualitat de vida del col·lectiu. Així s’ha assegurat en l’acte de presentació del projecte ‘Cambreres de pis i salut’, de la Conselleria de Salut del Govern balear. Cal recordar que la iniciativa és finançada amb fons procedents de l’Impost del Turisme Sostenible i té una durada de tres anys (2018-2020).

Els nombres de les Kellys menorquines són inferiors a la mitjana balear, que se situa en 18 habitacions i 44 llits. Curiosament, les cambreres de pis de l’illa treballen unes 42 hores setmanals, dues hores més que les de la resta de l’Arxipèlag. Pel que fa a l’estil de vida, un 57,6% considera que fan suficient activitat física, un 40% segueix una dieta mediterrània i un 30% fuma.

En referència a l’estat de salut, un 48% assegura que és dolent o molt dolent. Un 20-30% de les enquestades adverteix que pateix dolor crònic a la zona lumbar, canells, mans i cervicals. A més, un 80% es mostra satisfet amb l’atenció rebuda als centres de salut. El mateix percentatge respon que assisteix als cursos de formació de prevenció de riscos laborals.

stats