Salut i nutrició 02/12/2020

Detecten un segon brot amb sis contagis a la residència geriàtrica de Maó

Es tracta de quatre interns i dos treballadors

Ivan Martin
1 min
La residència de Maó és el principal focus actiu de contagis per coronavirus a l'illa.

MaóL'Ajuntament de Maó ha confirmat aquest dimecres un nou brot de contagis per coronavirus a la residència geriàtrica del municipi. En concret, després del quart cribratge a usuaris i treballadors, un total de sis persones han donat positiu en covid-19, cosa que eleva a 12 els contagiats a l'equipament.

Dels nous positius, quatre són residents i dos són treballadors. Cal recordar que fa un mes que es varen diagnosticar els primers contagis, circumstància que va obligar a aïllar a les seves habitacions la resta d'interns. Així, el geriàtric de Maó acumula un total de 12 persones amb coronavirus, sis usuaris i sis treballadors.

Una de les internes d'aquest equipament va morir el 24 de novembre amb covid-19, a 95 anys i després d'estar ingressada a l'hospital Mateu Orfila de Maó.

Menorca ha sumat 13 nous contagis en les darreres 24 hores, segons ha comunicat l'IB-Salut. En aquests moments hi ha 103 casos actius a l'illa, 95 en seguiment per les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC), 5 persones ingressades a planta de medicina interna i 3 a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó. Des de l'inici de la pandèmia, Menorca acumula 892 casos i 18 morts.

stats