Salut i nutrició 20/10/2020

CCOO Menorca demana al Govern balear centres de salut específics per al covid-19

Consideren que la mesura rebaixaria la càrrega de feina i milloraria el servei a l'usuari

Ivan Martin
1 min
El responsable de CCOO a l'hospital Mateu Orfila demana més mitjans per a combatre la segona onada de la pandèmia.

MaóEls centres de salut de Menorca estan desbordats davant les peticions dels usuaris per tractar-se d’altres malalties. N'adverteix el responsable sindical de Comissions Obreres (CCOO) de l’hospital Mateu Orfila de Maó, Juan Andrés Bernabéu, que ha comunicat al Govern balear que per millorar l’atenció en aquests equipaments cal crear centres de salut o adaptar-los específicament al covid-19.

Bernabéu avisa que “els usuaris telefonen als centres de salut per altres patologies i estan saturats”, i assenyala que “cal reforçar la situació amb més personal, més mitjans tècnics i centres de salut específics per al coronavirus o de consultes en aquells municipis que només tinguin un centre de salut”. Es tracta d’una mesura que podria aplicar el Govern balear, perquè, com recorda el responsable sindical, “les Balears en tenen les competències i és necessari actuar”.

CCOO reconeix que el futur de la sanitat pública està en joc: “Sabem que és complicat perquè hi ha casos no diagnosticats de covid-19 que, posteriorment, ho acaben sent”, però assenyala que, “si no ens esforçam ara, la sanitat quedarà ressentida”. D’altra banda, Bernabéu exigeix que dins els centres de salut es dugui a terme un cribratge per diferenciar els casos covid dels d’altres patologies: “Ara la classificació de casos es fa a la mateixa consulta i això provoca la saturació del sistema. És el que succeeix amb l’atenció telefònica, que no resol malalties cròniques o sobrevingudes”.

stats