Política 01/12/2017

Formentera reclama tenir un senador propi

Ara Balears
1 min
Formentera reclama tenir un senador propi

PalmaEl ple extraordinari del Consell de Formentera va aprovar ahir per unanimitat una proposta que insta el Parlament que demani al Congrés dels Diputats la reforma de l’article 69.3 de la Constitució perquè l’illa de Formentera triï un senador propi, amb independència del que esculli Eivissa. Segons informà l’ens insular en un comunicat, la petició es fa en virtut de la Llei de consells i l’Estatut d’Autonomia.

La proposta de nova redacció quedaria així: “A les províncies insulars, cada illa amb Cabildo o Consell constituirà una circumscripció a efecte de l’elecció de senadors, tot corresponent-ne tres a cadascuna de les illes majors -Gran Canària, Mallorca i Tenerife- i un a cadascuna de les illes següents: Eivissa, Formentera, Fuerteventura, la Gomera, el Hierro, Lanzarote, Menorca i la Palma”.

Reclamació històrica

El conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, va recordar que aquesta és una reivindicació històrica del poble de Formentera, ja que “som l’única illa de l’Estat que comparteix senador amb una altra”. “Aquesta reivindicació va començar l’any 2004, quan l’antic ple de l’Ajuntament de Formentera de dia 20 d’agost de 2004 va aprovar per unanimitat una moció del grup municipal COP sobre un senador propi per a Formentera, i s’ha tornat a reivindicar en moltes altres ocasions, fins que enguany, en Junta de Portaveus, es va acordar per unanimitat tirar endavant aquesta petició”, va afegir.

Escandell va destacar que a hores d’ara el context és idoni, perquè els dos grans partits estatals, PP i PSOE, han acordat que és necessari modificar la Constitució: “És una oportunitat única perquè d’una vegada es pugui tenir en compte aquesta demanda unànime i legítima de l’illa de Formentera”.

stats