Alternatives al mur de JR Bauzá

Els ensenyants no aconsegueixen parlar amb el molt honorable José Ramón Bauzá. Aquesta realitat afecta la ciutadania en el seu conjunt: una societat no es pot desenvolupar saludablement si un dels seus eixos bàsics no pot girar rodó per mor de les directrius d’un govern que combat de pla el sistema amb el qual aquests ensenyants s’identifiquen: pels resultats obtenguts, per l’aportació del sistema a la construcció d’una comunitat més culta i més engranada amb la pròpia història.

Aquest govern no vol parlar amb els ensenyants. No suporta crítiques, retrets ni qüestionaments. Però, si anam per parts, és cert allò que ja han dit fins a embafar-nos tant el molt honorable JR Bauzá com altres càrrecs destacats del seu partit: amb qui han de parlar és amb la senyora consellera d’Educació, Cultura i Universitats -massa càrrega, potser?-, honorable Joana Maria Camps. Enviar-te a parlar amb la consellera equival a enviar-te a porgar fum, com dèiem altre temps, ja que ella ocupa el càrrec perquè és com és -i JR Bauzá ho sabia prou bé quan la va nomenar. D’altra banda, per ventura ens hauríem de preguntar si la consellera és persona apta per tractar amb rigor els temes de què volen parlar els ensenyants. Algunes sortides seves la situen molt lluny d’aquesta possibilitat.

I el president Bauzá? És persona apta per tractar amb rigor els temes..., etc? Hi ha dubtes raonables. Però ell té el poder, de manera que als ensenyants no els queda altra sortida que no sia la de mirar de reunir-s’hi. Si ho aconsegueixen, ai, se les hauran amb el garriguer de les possessions del PP en aquestes illes, senyors i amos d’uns territoris que volen recuperar per a una Espanya que emergeix de les fosques del passat.

Hem de gosar imaginar alternatives. I aviat.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF