Publicitat
Publicitat

TANDA DE PENALS

De debò que algú s'empassa la maledicció de la senyera?

1.  Senyera

La samarreta més venuda de la història de Nike ja és la segona equipació del Barça d'enguany. La casualitat ha volgut, però, que les quatre barres no portin sort. L'han fet servir cinc vegades, amb dues derrotes (Bayern i Athletic) i tres empats (Atlètic, Osasuna i Milan). Maledicció?

2.  Absurd

Al camp de l'Ajax, però, el Barça anava de blaugrana i també va perdre… Potser seria hora que la premsa es deixés de supersticions fàcils i anés a analitzar l'arrel de per què un equip difícilment pot estirar un cicle fins a sis anys. I per què sense Messi costa tantíssim arribar a marcar un gol.

3.  Paradoxa

Mai ningú ha jugat tants partits de blaugrana com Xavi. Ningú com ell ha guanyat tant amb el Barça (i amb Espanya). Per primera vegada, enguany, veiem que ha perdut un pèl de precisió, i cap clar, i passada definitiva. Però quan el canvien ens empipem. Amb Iniesta passa gairebé el mateix.

4.  Canvi de cicle

Reclamem, d'una banda, que s'ha de fer foc nou i que juguin els Bartra i Sergi Roberto i agrair a Puyol i companyia els seus serveis. De l'altra, una derrota és un desastre; dues de seguides, una tragèdia. ¿Estem disposats a viure un parell de temporades de transició o ho cremarem tot?

5.  Exigència

M'agrada ser d'un club amb aquest nivell d'exigència. Líders a la Lliga i a la Champions; aquest cap de setmana ens hem classificat en bàsquet i handbol per a la següent fase europea… Som on hem de ser en gairebé tots els fronts, i ens volen fer creure que som un succedani. No m'ho empasso.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF