Publicitat
Publicitat

ESPANYOL

Firmar la fidelitat als colors per evitar la fuga de talent

L’Espanyol fa fora un jugador per renunciar al contracte de formació

Joan Collet, president de l’Espanyol, ja va avisar fa temps que el club volia posar fi a la fuga de talent. Cansats de formar jugadors i que, quan comencessin a destacar, marxessin a algun altre club, l’entitat blanc-i-blava ha decidit prendre mesures. Així, des d’ara, els responsables del futbol base de l’entitat proposaran diversos jugadors, els que per les seves qualitats destaquin, i els oferiran firmar un contracte de formació amb el qual es comprometran a ser fidels al club durant un determinat període, que es negociarà en cada cas. “Estem molt contents, hem fidelitzat 15 jugadors que creiem que tenen una gran projecció al club”, deia Jordi Lardín, coordinador del futbol base periquito.

La intenció del club és apostar per determinats jugadors de les categories inferiors i firmar amb ells (amb les seves famílies, ja que tots són menors d’edat) un contracte de formació que els vinculi al club. I si l’Espanyol es compromet amb ells, l’entitat vol que aquest compromís sigui recíproc. És per això que, en el cas que el jugador es negui a firmar el contracte, el club ha decidit que el farà fora. El contracte inclou una clàusula d’incompliment, una penalització que hauria de pagar el jugador en cas que decideixi unilateralment abandonar l’Espanyol o bé el club si no vol seguir comptant amb el futbolista.

De moment, l’Espanyol ha ofert aquest contracte a una vintena de jugadors i només un hi ha renunciat. Es tracta de Rodrigo Sánchez Rodríguez, Tala, jugador de l’infantil A. En un principi, segons precisen des de l’Espanyol, l’entorn del jugador va acceptar el contracte, però dies més tard, en el moment de firmar-lo, es va fer enrere. L’Espanyol creu que el jugador ha firmat un contracte amb un altre club i que per això la seva família no ha volgut comprometre’s amb els periquitos. Ara Tala, que va arribar al club a l’estiu, ha deixat la disciplina blanc-i-blava i està a l’espera que els seus pares el vinguin a recollir per abandonar la residència.

Infantils i cadets

L’Espanyol ha decidit prendre aquesta mesura amb els jugadors de dues categories del futbol base: infantils i cadets. Pel que fa a la resta, el club considera que els benjamins i els alevins són massa petits, mentre que els juvenils, per normativa federativa, estan lligats al club per tres anys quan firmen la fitxa de l’últim any de cadets. A més, les famílies dels jugadors escollits que firmin el contracte rebran una retribució econòmica del club.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF