Publicitat
Publicitat

Economia destaca “l’esforç dels ciutadans” per complir el dèficit de Balears

La Conselleria d’Economia i Competitivitat va destacar ahir el compliment de l’objectiu de dèficit de la Comunitat, que va tancar el 2013 amb un 1,28% del PIB per davall de l’objectiu marcat pel govern central (1,47%).

“Aquest fet és molt important”, va subratllar la directora general d’Economia i Estadística, Joana Aina Perelló, perquè el compliment del dèficit públic es traduirà “en una major credibilitat i en millors condicions de finançament, amb la qual cosa les nostres Illes seran més atractives per als inversors”.

Per primera vegada des que l’any 2003 l’Estat fixàs els objectius d’estabilitat pressupostària per a les comunitats autònomes, Balears va aconseguir complir-lo en l’exercici passat. Segons la directora d’Economia i Estadística, “ho hem aconseguit gràcies a l’esforç de tots els nostres ciutadans i al treball dut a terme per aquest Govern”.

D’altra banda, la directora general d’Economia també va destacar el fet que, després de les Canàries i de Madrid, Balears és la tercera comunitat autònoma que arriba al nivell més elevat d’ocupació turística mitjana per plaça hotelera el mes de febrer (43%).

Un dels aspectes que destaca el departament d’Economia és la forta remuntada del nombre de creueristes que arribaren a Palma els primers mesos de 2014. Al gener i febrer en desembarcaren 11.000, xifra històrica que triplica la del 2013.

Segons la directora general d’Economia i Estadística, Joana Aina Perelló, “les bones expectatives de la temporada alta ens permeten ser optimistes”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF