“Un premi que ens ha de fer pensar cap a on anam com a ciutat”

Miguel Eek guanya el Ciutat de Palma d’audiovisuals

El documental sobre l’arquitecte Ferragut de Miguel Eek, Vida i mort d’un arquitecte, és el premi Ciutat de Palma d’audiovisuals 2017. Es reivindiquen així “persones que han tingut un paper molt important a la nostra societat i que no han trobat el seu lloc”, assenyala el cineasta.

“Estam molt contents d’haver rebut aquest premi, sobretot amb un documental que ens ha costat tant de fer”, recalca Eek. En aquesta peça audiovisual es tracten temes “encara no resolts, com és el cas de la corrupció, un mal endèmic que no hem superat, o la intolerància i l’homofòbia encara vigent avui dia”.

El cineasta afegeix que “tenc el desig que aquest premi Ciutat de Palma ens faci pensar cap a on anam com a ciutat, perquè l’arquitecte Ferragut va ser un pioner en aquest sentit. Amb aquesta peça hem donat visibilitat a un personatge fascinant de la història de Palma i l’hem posat en valor”. El documental narra la història de Josep Ferragut. Al febrer del 1968, l’arquitecte més important i controvertit de Mallorca apareix mort en un descampat. Aquest és el punt de partida de la peça audiovisual Vida i mort d’un arquitecte, obra de Mosaic Produccions. El documental ha estat premiat en certàmens i ha obtingut el premi al millor guió del festival de cinema de Madrid. El guió és obra de Mar Pla, Josep M. Nadal Suau i del director Miguel Eek.

La dotació del guardó és de 10.000 €. El jurat, format pel cofundador i director de Filmin, Jaume Ripoll; la gestora cultural i directora del Festival L’Alternativa, Cristina Riera, i la directora de l’IB-Film Comission, Àngela Bosch, ha valorat l’obra “principalment pel seu interès de mostrar una Mallorca encara present a la nostra societat, l’homenatge que fa a una figura clau per al desenvolupament urbanístic de la nostra ciutat i per la qualitat artística i formal del projecte”.

El documental també ha estat seleccionat als festivals de Lisboa, Madrid, Lleida, Mèxic, Roma, Napoca (Romania), Tenerife, Västeras (Suècia), Istanbul, Rotterdam, Kalamata (Grècia), i a l’Atlàndida Film Fest, a Palma el juny del 2017, que obrí la gala inaugural.

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF