Cultura 19/04/2015

SÍPIA A LA MALLORQUINA

1 min
SÍPIA A LA MALLORQUINA INGREDIENTS

Netejam les sípies. Per fer aquest plat, les més adequades són les d’aproximadament un quilo. Tallam les sípies a daus i la ceba a juliana. Posam la ceba, les sípies, el llorer, els alls i el vi ranci a foc fort, en una greixonera ben tapada. Passats uns minuts, quan vegem que la ceba i la sípia comencen a suar, posarem una micona de sal i un poc de pebre bo, i prosseguirem la cocció uns minuts més. Ara hi afegim el moraduix, la tomàtiga ratllada i la sobrassada, abaixam el foc i continuam cuinant, però ara amb la greixonera destapada. Passats uns minuts, incorporam les panses i una mica d’aigua si veim que el guisat està quedant sec. Ho deixam coure fins que la sípia sigui cuita, tenint en compte que és agradable que no quedi excessivament blanota. Al final hi afegim les ametlles torrades, que haurem trossejat de manera desigual. Bon profit!

Un quilo de sípia

Sis cebes

Un manat de grells

Sis tomàtigues de ramellet

150 grams de sobrassada novella

Una cabeça d’alls

Dues fulles de llorer

Un manadet de moraduix

Un tassó de vi ranci

Panses

Ametlles torrades

Sal i pebre bo

stats