INFRAESTRUCTURES
Portada 19/08/2015

La piscina coberta d'Inca perdia 1.500 metres cúbics d'aigua l'any

La reparació costarà uns 48.000 euros al Consistori

M. Bonnín
2 min
Les obres d'impermeabilització duraran fins a mitjan setembre. / M.B.

IncaL'Ajuntament d'Inca calcula que la piscina pública coberta de Crist Rei ha perdut uns 1.500 metres cúbics d'aigua (1,5 milions de litres) cada any durant almenys cinc anys, sense que s'hi duguessin a terme obres d'impermeabilització. Es tractava d'aigua calenta i amb clor que anava a parar a la xarxa pública de clavegueram. Les obres per reparar les goteres costaran uns 48.000 euros a les arques municipals.

Les intervencions es duran a terme tant a la piscina gran com a la petita, segons ha explicat el regidor d'Esports, Gori Ferrà. Es manté el 'liner' (una capa de PVC impermeabilitzant) antic, al qual se li afegeix una capa de material geotèxtil antifúngic i antibacterià, sobre el qual es col·locarà el nou 'liner'. Les obres començaren fa una setmana i està previst que finalitzin a mitjan setembre. "Hi ha 10 anys de garantia", ha indicat el batle, Virgilio Moreno.

La piscina de Crist Rei es va inaugurar fa tan sols 11 anys. La seva construcció va tenir un important sobrecost. La gestió es va adjudicar a Sport Inca, però l'Ajuntament va recuperar la concessió després que l'empresa va deixar de pagar les factures d'electricitat. Les instal·lacions varen haver de tancar el març de l'any passat a causa d'un tall de llum, ja que es devien 8.000 euros en factures d'electricitat.

Quan la piscina torni a estar en condicions, l'Ajuntament fa comptes continuar gestionant-la directament.

Goteres que ningú no coneixia?

La piscina de Crist Rei ja va ser objecte de reparacions l'estiu passat, quan l'Ajuntament la tancà per fer "millores en l'equipament". Aquestes, però, no inclogueren les goteres. De fet, ni l'anterior Consistori (PP) va informar d'aquests desperfectes ni l'anterior oposició (PSOE, MÉS i Independents) els havia detectat.

Després d'aquestes reparacions, l'anterior equip de govern va preveure una partida econòmica de 90.000 euros per arreglar aquest assumpte. Això no obstant, no hi havia cap projecte de reparació elaborat.

Una altra reparació urgent heretada de l'anterior mandat es durà a terme a partir dels propers dies. Es tracta de les obres a la teulada del teatre Principal, que costaran 25.000 euros. El Consistori també ha procedit a tancar el perímetre de l'edifici per garantir-hi la seguretat mentre no es reprenen les obres de reforma.

Piscines deficitàries

La majoria de les piscines cobertes municipals es construïren durant els anys de la bombolla econòmica i moltes d'elles són ara difícils de mantenir per als ajuntaments. A Manacor, la concessionària d’Esquitxos va demanar la rescissió del contracte perquè no podia assumir-ne les despeses. La de Capdepera, que costà 1,2 milions d'euros, es va acabar de construir el 2007 però mai no ha funcionat amb aigua climatitzada. La de Santa Margalida va haver de tancar després d’anys de pèrdues d’aigua diàries per culpa de defectes estructurals en la construcció.

stats