Portada 14/04/2015

Els experts en educació que fa parlar el PP: alts càrrecs i una directora fidel

El partit de Bauzá simula trobades amb experts perquè li diguin el que ell ja ha anunciat que durà al programa electoral: el seu model de trilingüisme

Mercè Pinya
3 min
El FòrumFutur del PP, coordinat [sic] pel conseller de Turisme. PP

PalmaQuan el que diu el carrer i la majoria sorollosa et molesta, crida els experts que diuen el que vols sentir, posa'ls damunt un escenari, munta un acte i fes-los parlar. Que et donin els titulars que tu vols vendre i que ningú no t'ha donat durant els darrers quatre anys, com ara que l'aplicació del trilingüisme, "posat en marxa pel Govern aquesta legislatura, fou unànime: Sí és necessària”, segons resa la nota de premsa del gabinet de comunicació del Partit Popular amb relació a #ForumFutur, les trobades que organitza el partit per debatre amb arguments unànimes el que ja sap i ja ha dit que durà en el seu programa electoral.

Més enllà que aquests fòrums els coordina el conseller de Turisme, Jaime Martínez [sic], com indica el PP en el seu comunicat en una admirable fusió entre partits i institucions, el que crida l'atenció és que com que el mateix Bauzá ja ha amenaçat que durà el TIL en el programa electoral [per primera vegada], ara es tracta de fer veure que hi ha diàleg, de muntar un teatret per aparentar que el partit s'obre a les opinions dels experts que finalment –oh, sorpresa!– acabaran donant la raó al que tanmateix ja havien dit que farien.

El fòrum popular ha triat l'educació per encetar aquestes trobades. Els experts triats eren fàcils: dos alts càrrecs, un del Govern Bauzá i un del de Rajoy, un exalt càrrec i una directora d'institut fidel al TIL.

Qui són els experts del PP?

Àngel Vàzquez Alonso és l'adjunt al cap d'Inspecció Educativa, Francisco García Moles. És la seva mà dreta i entre algunes de les ordres que ha signat hi ha una carta en què es “pressionaven” els directors per aprovar els projectes TIL, segons denunciaren les associacions de directors en el seu moment i publicà l'ARA Balears.

Francisco López Rupérez és el president del Consell Escolar de l'Estat, un alt càrrec designat pel Ministeri d'Educació, que dirigeix José Ignacio Wert. López Rupérez ja va tenir alts càrrecs en el Ministeri d'Educació durant els dos governs d'Aznar, sent ministres Esperanza Aguirre, el mateix Mariano Rajoy i Pilar del Castillo.

Margarita Ramis Barceló és la directora de l'IES Arxiduc Lluís Salvador de Palma, una persona intransigent amb la mobilització de la comunitat educativa durant aquesta legislatura i que ha protagonitzat polèmiques importants com la que es produí durant la primera jornada de vaga indefinida i que acabà amb la identificació per part de la Policia Nacional de 38 estudiants –35 d'ells menors d'edat– i la denúncia de dos d'aquests d'agressions. Ramis també ha destacat aquest curs per haver negat al claustre de professors del seu centre poder votar per tornar enrere el TIL, com han fet la majoria dels centres educatius després de les resolucions judicials que l'anul·laren el setembre passat.

Finalment, Gabriel Timoner Sampol, actualment professor de Biologia a l'IES Sant Marçal, també fou alt càrrec amb Rafel Bosch i Joana Maria Camps al capdavant de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar. Timoner dirigí aquest organisme, que depèn de la Conselleria d'Educació, fins a finas de 2013, quan hi renuncià per presentar-se al concurs de mèrits d'inspectors convocat per Camps i Estarellas i del qual la Justícia també acabà anul·lant el procés de selecció. Al seu lloc s'hi col·locà el batle de Bunyola, Jaume Isern.

En conclusió, un muntatge que simula rigor i pluralitat però que ve tot d'allà mateix. Molt escenari per fer veure que s'improvisa el que ja està guionitzat. Molt format de fòrum per acabar amb el mateix discurs.

Epíleg

- Posau-me 500 grams d'experts.

- A favor o en contra?

- A favor del que digui el poble!

- Entesos. Li sap greu si són un poc sords?

stats