Publicitat
Publicitat

EDUCACIÓ: CONFLICTE A LES AULES

El batle de Bunyola, nou alt càrrec d'Educació

El seu germà és el director general de Planificació i Recursos Humans i és el seu superior directe

Continuen els canvis i les renúncies a la Conselleria d'Educació i Cultura i els germans Isern, juntament amb Guillem Estarellas, tots del PP de Bunyola, copen el poder intern en el departament marcat pel conflicte permanent.

La darrera renúncia ha estat la de Damià Timoner Sampol, director gerent de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar, que ha abandonat el càrrec després d'haver obtingut una plaça a la inspecció educativa en el darrer concurs de mèrits resolt recentment.

L'actual batle de Bunyola pel Partit Popular, Jaume Isern, germà de Bartomeu Isern, director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans de la Conselleria d'Educació, serà el successor de Timoner al capdavant de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar. Ahir s'incorporà a la Conselleria i tingué un primer contacte amb el seu antecessor amb vista al traspàs de poders, tot i que ni el nomenament ni el cessament no han estat publicats encara al Butlletí Oficial de la Comunitat.

Fa dues setmanes que Isern renuncià a la dedicació exclusiva que tenia al Consistori bunyolí i la cedí a la segona tinent de batle, Catalina Nebot. La renúncia s'hauria produït a mitjan novembre, just després que el nomenament definitiu de Gabriel Timoner com a inspector s'hagués publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears dia 9 de novembre.

L'entrada de Jaume Isern vindria a confirmar el control del departament educatiu per part del secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, del mateix poble i membre alhora del grup de regidors del Partit Popular a l'Ajuntament del municipi.

Família

Són moltes les coses que comparteixen Guillem Estarellas i Jaume Isern. Tots dos tenen plaça adjudicada al centre d'educació d'adults de la presó de Palma. Es dóna la casualitat que l'altre Isern, el director general de Planificació, canvià fa pocs mesos el procediment per donar més puntuació a les places de la presó amb vista a futurs concursos de trasllats.

També va ser molt comentat el fet que una altra Isern, Margalida, germana dels anteriors, havia obtingut una plaça d'interina a Menorca, però en el darrer moment se li assignà una plaça de "serveis a la comunitat" a les ordres d'Estarellas. Així pot dur terme la seva feina a Inca, molt més a prop de ca seva que no l'altra illa.

Tensió

La sortida de Timoner de l'organigrama de la Conselleria se suma a l'abandonament del cap de servei del TIL, Laureano de Juan, i a les anteriors del cap de la Inspecció Educativa i del delegat d'Educació a Menorca.

Diverses fonts han assenyalat a l'ARA Balears que l'ambient que es viu a la Conselleria és de nervis, de malestar i de màxima tensió, la qual cosa estaria en el rerefons del reguitzell de dimissions que s'ha produït al llarg dels darrers mesos i de les que, probablement, es produiran en el futur. Aquesta mateixa tensió explicaria que els relleus s'estiguin realitzant amb esperit de 'clan', perquè la malfiança interna és tan gran que es recorre a persones amb les quals es té un vincle molt estret.

L'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar és un òrgan de caràcter consultiu i organitzatiu d'activitats que ajuden a la prevenció de situacions de conflicte, la recerca de l'èxit escolar, la socialització i formació complementària de l'alumnat, i el coneixement, l'anàlisi, l'avaluació i la valoració de la convivència en els centres educatius. L'àmbit de l'Institut són els centres educatius de la comunitat autònoma de les Illes Balears. La finalitat és contribuir a la millora del desenvolupament de l'activitat escolar en els centres educatius.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF