Política 11/02/2020

Yllanes: "Prohibir el dièsel no és cap capritx del Govern"

El conseller de Transició Energètica celebra la decisió del govern espanyol que les Balears puguin prohibir aquest combustible a partir del 2025

Maria Llull
1 min
El conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, en el Parlament

PalmaEl conseller de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern, Juan Pedro Yllanes, ha celebrat aquest dimarts el vistiplau del govern espanyol perquè les Illes Balears puguin prohibir l'entrada de nous vehicles dièsel a partir del 2025, segons estava recollit en la Llei de canvi climàtic que l'Executiu va tirar endavant la passada legislatura. "Prohibir el dièsel no és cap capritx del Govern balear, sinó una aposta per millorar la qualitat de l'aire", ha manifestat Yllanes aquest dimarts als passadissos del Parlament.

Yllanes ha destacat que "la transició energètica" és una qüestió "obligatòria" per a "un territori tan fràgil com les Balears" i ha recordat que el calendari de prohibició dels combustibles fòssils inclòs a la Llei de canvi climàtic va quedar suspès per evitar "un recurs d'inconstitucionalitat".

"Hi havia un compromís de Madrid per regular aquest tema a l'esborrany de la llei estatal", ha continuat Yllanes, qui considera que la mesura del govern de Pedro Sánchez "reforça la posició" de l'Executiu balear.

stats