Energia
Política 25/08/2022

Yllanes defensa que el decret energètic dona compliment a les exigències de la UE

El Congrés fa aquest dijous un ple extraordinari per convalidar el paquet de mesures d'estalvi d'energia

1 min
Les mesures d'estalvi energètic inclouen posar l'aire condicionat a 27 graus.

PalmaEl Congrés fa aquest dijous un ple extraordinari per convalidar, entre d'altres, el decret llei de mesures d'estalvi energètic. Amb aquest, es vol "donar compliment a allò que ens exigeix la Unió Europea", ha recordat el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Memòria Democràtica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, responent una pregunta feta en una roda de premsa.

Per una banda, diu que està segur que "la majoria de la ciutadania entén per què s'adopten aquestes mesures", i creu que no es pot negar "el que han dit els experts, que tindrem un hivern energètic complicat i que aquestes mesures són absolutament necessàries per afrontar la crisi energètica anunciada".

També ha agraït el suport dels grups de la investidura, tot i que ha afegit que "amb una altra actitud es podria haver arribat a un consens molt més ampli". Així mateix, ha explicat que en la reunió que varen tenir ahir amb el PP, després que ells es presentassin a una convocatòria feta pel Govern, es va produir un debat "constructiu i en positiu", en el qual es va parlar del Pla de transició energètica de les Illes Balears, després que la formació els demanàs "més explicacions i la possibilitat d'oferir la seva opinió i les seves propostes".

stats