Eleccions
Política 13/08/2022

Yllanes confia en una nova legislatura del Pacte, però no assegura que encapçali la llista de Podem

El conseller defensa la política de Yolanda Díaz per "reforçar el projecte que es té a les Balears"

ARA BALEARS
1 min
Juan Pedro Yllanes.

PalmaEl conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha avançat que "encara" està "reflexionant" si ha d'encapçalar les llistes d'Unides Podem amb vista a les eleccions autonòmiques del 2023. "No tenc presa una decisió, però necessàriament no es demorarà gaire perquè les eleccions són a deu mesos vista", ha explicat durant una entrevista concedida a Europa Press.

"El repte de poder continuar amb un govern progressista a les Balears fa que aquesta reflexió hagi de ser reposada", raona, ja que després de vuit anys dins la política li sembla un temps "raonable". Els primers a saber la decisió serà la formació, "per lleialtat institucional", ha indicat.

El futur escenari polític

Pel que fa al futur polític de les Illes, Yllanes considera que "la convicció és que podem repetir una tercera legislatura", parlant del Pacte. Igualment, també ha mostrat preocupació per l'auge de la dreta en altres territoris; "ens preocupa que un partit d'extrema dreta i amb poc entusiasme democràtic pugui governar en aquesta comunitat, això determinaria la seva evident voluntat de retrocedir en les polítiques que s'han fet".

El conseller defensa la política de Yolanda Díaz i la campanya de 'Sumar' per tal de "reforçar el projecte que es té a les Balears"; és "una icona perfecta", diu. Yllanes preveu que 'Sumar' "recuperarà l'essència d'aquell Podem del 2015 que va entusiasmar la ciutadania d'aquest país i apel·larà a recuperar la il·lusió que es va mobilitzar a partir del 15M".

stats