Política 01/08/2019

Yllanes assegura que Menorca podria abastir amb energies netes una part de Mallorca

Actualment, l’energia solar i eòlica suposa el 10% del consum a l’illa

Iván Martín
2 min
Yllanes ha aprofitat la visita a Menorca per a supervisar els treballs que s'estan realitzant a la central tèrmica.

MaóEl vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern balear, Juan Pedro Yllanes, ha traslladat aquest dijous a Menorca la possibilitat de convertir l’illa en un referent de la transició energètica a les Balears. Yllanes ha assegurat que, amb la inversió prevista per als pròxims anys en renovables, Menorca serà capaç de produir fins a 70 megawatts en un dia d’hivern al migdia, i arribarà a subministrar part de la demanda energètica de Mallorca, en cas que fos necessari. Actualment, l’energia solar i eòlica suposa el 10% del consum a l’illa, i la previsió és que d’aquí a dos anys aquesta xifra s’elevi al 20%.

A més, Yllanes també ha plantejat la possibilitat que Menorca participi en el projecte IREMEL, d'Integració de Recursos Energètics a través dels Mercats Locals d’Electricitat, una iniciativa promoguda per l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia del govern estatal. Yllanes ha recordat que “Menorca pot ser un escenari ideal per anar avançant en el canvi de model energètic de les Illes”. El director general d’Energia, Ferran Rosa; la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i la vicepresidenta insular, Maite Salord, han acompanyat el titular balear de Transició Energètica.

D’altra banda, Yllanes i Rosa han visitat les obres que s’estan executant a la central tèrmica de Maó. El director general d’Endesa a Balears, Martí Ribas, s’ha sumat a l’expedició, a la qual també han assistit responsables dels ajuntaments de l’illa, així com del Consell. Les obres s’emmarquen en el projecte que Endesa ha desenvolupat per adaptar la central a la directiva europea d’emissions per tal que pugui continuar funcionant més enllà del 2020.

stats