Política 24/08/2015

Ximo Puig veu "insensata" l'oferta de Gordó de donar la nacionalitat catalana a valencians i balears

El president del País Valencià insisteix a buscar una fórmula "d'encaix de Catalunya dins d'Espanya"

Europa Press
1 min
Ximo Puig és el sisè president de la Generalitat Valenciana i el segon socialista en ocupar aquesta càrrec. / EFE

ValènciaEl president del País Valencià, Ximo Puig, ha qualificat d'"insensates, inoportunes i molt irresponsables" les declaracions del conseller de Justícia, Germà Gordó, que va assegurar que els ciutadans de València i les Balears podrien ser ciutadans catalans.

Gordó va assegurar dissabte a la Universitat Catalana d'Estiu que una Catalunya independent no hauria d'"oblidar-se de la nació completa", referint-se al fet que els ciutadans de "la Catalunya Nord, el País Valencià, la Franja i les Balears" puguin tenir la nacionalitat catalana.

En la seva opinió, "no és una ajuda per al diàleg, que hauria de ser l'objectiu: els independentistes i el govern de Rajoy es retroalimenten en una mena de ruleta russa". Per a Ximo Puig, la via que cal seguir és ben diferent: "buscar una fórmula perquè Catalunya encaixi dins d'Espanya i que el debat territorial tingui una sortida federal a través d'una Constitució que doni resposta a dos elements fonamentals", la singularitat de les comunitats autònomes i la igualtat entre els espanyols.

La reunió amb Mas va ser "personal i sincera"

El president valencià ha parlat també sobre la reunió que va mantenir dissabte a Maó amb Artur Mas i l'ha qualificat de "personal" i de "caràcter discret". "Va ser una reunió sincera en què cadascú va exposar què en pensem, del moment", ha dit.

stats