Política 24/06/2015

Wert assegura que no paralitzarà la LOMCE "ni ara ni mai"

El ministre treu pit perquè s'ha assolit la taxa d'accés a la universitat "més alta de la història"

Europa Press
2 min
El ministre Wert durant la sessió de control del govern espanyol el 07/05/2013

MadridEl PSOE ha demanat al ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, que s'emporti a París la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), i aquest ha assegurat que, en virtut dels principis de la legalitat i la jerarquia normativa, el Govern no pot paralitzar la LOMCE "ni ara ni mai". Així ha respost Wert aquest dimecres en el ple del Congrés a les preguntes del grup socialista sobre quan pensa el Govern paralitzar la LOMCE i sobre el balanç que fa de la política educativa en aquesta legislatura.

"Vostè té formació en magisteri i ciències, però en dret no molta perquè sabria que aquest govern no té capacitat per paralitzar un instrument normatiu com aquesta llei. En virtut dels principis de la legalitat i jerarquia normativa, aquest govern no pot paralitzar-la ni ara ni mai", ha subratllat el ministre dirigint-se al diputat socialista Miguel Ángel Heredia Díaz. En tot cas, Heredia ha insistit que, "vagi on vagi", s'emporti amb ell la nova llei d'educació, davant les informacions que asseguren que ha demanat el seu trasllat a París fer fer d'ambaixador d'Espanya davant de l'OCDE.

"Passarà a la història com el pitjor ministre de la democràcia per deixar l'educació pública com un solar. Per això el premia Rajoy i l'envia a París, massa a prop per tot el mal que ha fet, però només li demano que, vagi on vagi, s'emporti amb vostè aquesta injusta i nefasta llei: la LOMCE", ha reclamat.

Wert ha respost que aquestes consideracions no tenen res a veure amb l'objectiu de la pregunta i s'ha centrat en els resultats educatius per destacar que "no hi ha ni un sol indicador educatiu que estigui pitjor o que no hagi millorat" durant aquesta legislatura. Concretament, ha destacat que el seu govern ha aconseguit la taxa d'accés a la universitat "més alta de la història" i que aconseguirà reduir la taxa d'abandonament escolar aviat -"la forma més cruel d'exclusió"- per sota del 20%.

Per la seva banda, el parlamentari socialista ha afirmat que la LOMCE és "la pitjor llei d'educació, molt de dretes, confessional i regressiva", i ha avisat al ministre que aquesta llei durarà el que triguin a celebrar-se noves eleccions. A més, ha criticat Wert per haver-se carregat les beques de menjador, l'únic menjar calent per a molts nens i per haver convertit "un dret en privilegi, impedint que el fill d'un peó de paleta pugui estudiar en igualtat de condicions que el fill d'un banquer".

D'altra banda, la diputada del PSOE Magdalena Valerio Cordero també ha fet referència a la sortida de Wert del Govern: "Avui s'esperava ja una altra persona en el seu càrrec, però veig que, molt a desgrat seu, encara el tenim aquí". Wert ha aclarit a Valerio que la seva condició com a diputada "autoritza moltes coses però no atribuir-se la valoració d'ànims de cadascun". "Vostè no és qui per dir si sóc aquí a desgrat meu o amb molt de gust, que és la situació en la qual estic", ha assegurat.

En qualsevol cas, la parlamentària socialista ha insistit en la "situació esperpèntica" en què es troba el seu ministeri mentre Wert espera "la seva marxa a París". "Amb el seu equip minvat, sense secretària d'Estat, és una situació insostenible. Cada vegada més sembla vostè un ministre en funcions d'un govern en funcions", ha remarcat la diputada del PSOE.

stats