Política 20/12/2019

Vox es queda sense subvenció electoral per no presentar la comptabilitat de la campanya

Ciutadans tampoc ha presentat els comptes del Consell de Mallorca davant la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears

Ara Balears
2 min
El president d’Actúa Vox, Jorge Campos, en un acte organitzat per Vox a Lloret en suport “de la tauromàquia i de la unitat d’Espanya” el passat mes d’octubre.

PalmaVox no rebrà la subvenció electoral perquè no ha presentat la comptabilitat de la seva campanya del 26-M a la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears. El partit d'extrema dreta, que ha estat l'únic de totes les Illes que no ha presentat cap dels comptes de les eleccions del 26 de maig, s'ha justificat assegurant que "era impossible separar les seves despeses de campanya de la resta de la comptabilitat del partit".

Davant aquesta situació, la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears sanciona el partit d'extrema dreta sense la subvenció electoral pertinent. Les dades de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears han estat traspassades al Tribunal de Comptes, que és l'òrgan competent en matèria de subvencions i justificació de despeses durant la campanya electoral.

El diputat del partit d'extrema dreta al Parlament balear, Sergio Rodríguez, ha explicat a l'ARA Balears que Vox no presentà la comptabilitat de la campanya electoral del 26-M perquè "la persona que teníem contractada per dur els comptes del partit no va fer bé la seva feina". Rodríguez ha explicat que, davant aquesta situació, es veieren obligats a "canviar de gestoria per administrar els diners del partit" i, a causa de la "ineficàcia de l'antic encarregat de l'economia de Vox, decidírem renunciar a la subvenció". Rodríguez ha explicat que la campanya del partit d'extrema dreta es va finançar íntegrament amb "les donacions dels nostres afiliats" i ha remarcat que "Vox no té res a amagar, simplement vàrem contractar la persona equivocada per gestionar l'economia del partit".

Ciutadans tampoc ha presentat la comptabilitat de les eleccions al Consell insular

El partit taronja també serà sancionat per la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears per no haver presentat les despeses electorals en els comicis als consells insulars del 26 de maig. Tot i això, Ciutadans sí que rebrà la subvenció pertinent a la campanya electoral del Parlament de les Illes Balears, ja que va presentar els comptes dins el termini estimat per l'òrgan regulador.

stats